Sosyal Medya Tacizi Bildirilecek - Bot Takipçi
Yeni
Yükleniyor...

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Tacizi Bildirilecek

 

Sosyal medya tacizi çeşitli şekillerde bir sorun olabilir. Bazı durumlarda, hayatı tehdit edici bile olabilir. Genellikle bir kişi veya bir grup insan tarafından gönderilen sürekli mesajlar yoluyla gerçekleşir. Bu tür davranışlar can sıkıcı olabilir ve mağdurun daha fazla utanmasına neden olabilir. Diğer durumlarda, tacizci kurbanı daha fazla taciz etmek için sahte veya anonim bir hesap bile oluşturabilir. Sosyal medya tacizini nasıl bildirmeyi seçerseniz seçin, bunu bildirmek önemlidir.

Eğer online taciz kurbanı olduğunu düşünüyorsanız, yetkili mercilere şikayet etmelisin. Tacizi önleyemeyebilir veya durduramayabilirken, olayı bildirmek tacizciye karşı harekete geçmek için kullanabileceğiniz bir kağıt izi oluşturur. Buna ek olarak, yasaklama emri veya başka bir yasal işlem yapmanız gerektiğinde yerel polise bildirmeniz güçlü bir savunma görevi görebilir. Bazı durumlarda, tacizi de çevrimdışı duruma getirebilirsiniz.

Çevrimiçi tacizin kurbanı iseniz, bunu uygun otoriteye bildirmelisiniz. Polis bu konuda hiçbir şey yapamayabilirken, ilgili makamla bir rapor hazırlamak, daha fazla eylem için bir kağıt izi oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Tacizin, yasal işlemlere başvurmaktan başka seçeneğiniz olmadığı noktaya yükseldiğini düşünüyorsanız, bir polis raporu hazırlamayı düşünmelisiniz. Bu durumda yardımcı olabilecek tüm belgeleri eklediğinizden emin olun.

Paylaş

Tepkini Seç

Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done