Sosyal Medya Yönetimi Maaşı - Bot Takipçi
Yeni
Yükleniyor...

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Yönetimi Maaşı

 

Sosyal medya yöneticilerinin sayısı arttıkça, şirketler sosyal medya yönetimini serbest çalışanlara ve ajanslara giderek daha fazla dış kaynak kullanıyorlar ve bir sosyal medya yöneticisinin maaşı genellikle diğer pazarlama uzmanlarınınkinden çok daha düşük. LinkedIn şu anda yaklaşık 88.000 pozisyonu listeliyor ve bunların yüzde 20'si fayda sağlamayan yarı zamanlı, gönüllü veya staj pozisyonları. Bir sosyal medya yöneticisinin işi sürekli, rastgele gözetim gerektirse de, göz alıcı olmaktan uzaktır.

Sosyal medya yöneticileri, ulusal ortalamanın biraz altında bir maaş kazanmayı bekleyebilirler. Bununla birlikte, belirli bir sektörde deneyiminiz varsa veya bir yıldan daha az iş tecrübeniz varsa, daha az kazanmayı bekleyebilirsiniz. Örneğin, bir yıldan az deneyime sahip yeni bir mezun yılda sadece 40.000 dolar kazanabilirken, on ila 19 yıllık deneyime sahip deneyimli bir sosyal medya yöneticisi yılda 72.000 dolar kazanabilir. Tabii ki, sahip olduğunuz eğitim türü ve şirketinizin büyüklüğü de sosyal medya yönetimi maaşınızı etkileyecektir.

Sosyal medya yöneticileri için ortalama maaş büyük ölçüde değişmektedir. Bir yıldan az deneyime sahip giriş seviyesi yöneticiler yaklaşık 40.000 dolar kazanıyor. Üst düzey sosyal medya yöneticileri yılda yaklaşık 67.000 dolar kazanıyor. Kazandığınız miktar, aynı sektörde on yıl mı yoksa birkaç ay mı çalıştığınıza bağlı olarak deneyim düzeyinize bağlı olacaktır. Ayrıca, eğitiminizin maaşınız üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

Paylaş

Tepkini Seç

Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done