Sosyal Medya Suçları - Bot Takipçi
Yeni
Yükleniyor...

9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Suçları

 

Siber zorbalık, Facebook ve Twitter da dahil olmak üzere sosyal ağlarda işlenen en yaygın suçlardan biridir. Suçlular, kullanıcıları izlemek için sosyal medyayı kullanır, kendi amaçlarını ve başkalarının amaçlarını ilerletmek için kullanabilecekleri kişisel bilgileri toplar. Bu tür bir faaliyet kimlik avı olarak da bilinir ve kimlik hırsızlığı yoluyla finansal kazanç için kullanılabilir. Sonuç olarak, siber taciz ve kimlik hırsızlığı sosyal medyada yaygındır ve tehdit altında hissediyorsanız veya bir tehdidin güvenilir olup olmadığını yetkililere bildirmek önemlidir.

Siber zorbalığa ek olarak, sosyal medya suçları halkın sağlığı için tehlike oluşturuyor. Grafik şiddet içeren içerik, genç kullanıcılar arasında saldırgan davranışlara yol açabilir ve hatta intihar düşüncesine ve fiili eylemlere yol açabilir. İnsanların bu platformları daha fazla kullandığı toplumlarda bu tür suçların giderek yaygınlaşması şaşırtıcı değil. Kendi güvenliğiniz ve etrafınızdakilerin güvenliği konusunda endişeleriniz varsa derhal polisi arayın.

İnternetin birçok faydası olmasına rağmen, sorunlara da neden olabilir. Sosyal medya topluluk oluşturmayı ve profesyonel ağ oluşturmayı teşvik edebilirken, toplumlardaki şiddeti de körükleyebilir. Güney Asya'da sosyal medya, diğerleri arasında mafya şiddeti, etnik çatışma ve soykırım için kullanılmıştır. Aslında, polis ve kolluk kuvvetleri bu suçlar için sosyal medya kullanımını izlemektedir ve bu şiddet içeren suçlarla mücadelede büyük bir kaynaktır. İnternette olası bir siber taciz veya siber suçtan endişe ediyorsanız, Los Angeles Ceza Savunma Avukatı Michael Kraut ile iletişime geçin. On dört yılı aşkın deneyime sahiptir ve davanızda size yardımcı olabilir.

Paylaş

Tepkini Seç

Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done